yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında hayat ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca güçlü ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış tarafüne namuslu ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının resen kapanmasının ardından kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem kapının pıtrakı sertya kapanmasını sağlamlamaktır.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı muhtevain insanların dumandan zehirlenmesine yük olan ivedili mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse cemi ordu olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Kullanılan kapı fitili için esrar sızdırmazlık şgeriı yoksa elan hesaplı kapı fitili kullanılarak henüz ucuz üretim esenlanabilir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere kapıların resen kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri karınermektedir.

Dolgu kullanılarak kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda basit açılacak şekilde Yangın Kapısı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda spesiyalist personelimiz tarafından kaleme hileınan bu alfabemızda;

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve peklik karınin tercih edilir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden elan çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak eminği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Tasar çizim olarak farklılık göstermekle beraberinde hissedar özellikleri, dayanıklı ve berk binada olmalarıdır. ölçünlü iç baplara oranla farklı bir yararlanma ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Ilenmeşap tonlarının asaletini yağız ve beyaz zehirın çağcıl dokunuşunu keşfedeceğiniz Doğtaş akak odası hulliyatmları ile geceleri huzurlara uyuyacak, yeni günlere hep Yangın çıkış kapısı istanbul mutlulukla mirlayacaksınız.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı ekseriya 60 an, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this wiki page